Inlägg

Visar inlägg från september, 2024

2024-09-30 Måndag

Bild
Jobbardag. Bara två grader i morse och frostfritt. Bra när man ska tvätta. Bara att hissa uoo och ta bort hjulen. Men görst tvätta dem med.  Sen lite platsbyte. Zandra får stå i kärran ett tag. Hennes plats behövs att ställa grejor i.  Blev lunch på nytt ställe i Frövi. Trevligt att slippa den där typiska pizzerialukten som inte tilltalar mig.  Varit flitig idag. Lyft ur motor och växellåda ur Lazlo.  Motorn får stå och vila en tid. Växellådan ska till JanE för service. Planen är att snygga till karossen lite inför nästa säsong. Blev en lång dag men är nöjd. Det har gått bra. 

2024-09-29 Söndag

Bild
Septemberfrost.  Här his Figge var det -1,3 i morse… 🥶 Hotell Figge bjuder på smarrig söndagsmiddag. 👍 Först kollade vi på spännande MotoGP race och på eftermiddagen var det WRC på TV för hela slanten. Tror ägaren nickade till efter maten.  Sen har jag redigerat några incarfilmer från igår.  Vill ju visa upp mina fantastiska sponsorer.  Nu på kvällen har tempen sjunkit. Lär bli en kall natt. 

2024-09-28 Lördag

Bild
Frulle hos Figge i hans husbil.  Förarmöte i Sukkacupen Redo för start i efterlängtat solsken. Som på beställning.  Vår bil (Lazlo) är den gröna.  Jim kollar lufttrycket före start på SS1.  Kö med Suzukis efter oss.  Efter tävling o målgång äntligen hemma hos Figge igen. Fin kväll.  Men kallt.  Fast inte inne 😁 Vi firar slut på säsongen . 

2024-09-27 Fredag-Viernes

Bild
Idag fyller bästa sonen år. Nu närmare 100 än födseln. De går fort… GRATTIS o kram 🥰  Hos Figge ingen åskvärme. Skönt inne iaf. Men tror vi drar en bit söderut o hoppas på bättre väder.  Här är typiskt höstväder. Blött blött.  Ser betydligt bättre ut hemma. Britta har täckt av poolen. Det tyder på varmt väder 👍 Skitväder änna fram te Boxholm.  Anmält, besiktat ock OK 😁 De här har ni redan sett va? Instämmer helt!! 😁 Här sitter vi o kurar skymning i Figges husbil. Nu väntar vi på att codriver Jim Hilmersson ska ansluta. 

2024-09-26 Torsdag-Jueves

Bild
Så himla skönt. Idag stod rengöring o småfix på chemat. Måste ju även visa vem som åker med mig och visar vägen denna gång. Kallas temporär namnskylt 😁.  Hängde med Figge in till Örebro och fick lite gjort. Gasol till hans husbil. Mitt ID-kort hos polisen. Tankat en dunk 98 okt till rallybilen. Härligt att det räcker till rallyt på lördag. Sen fixat lite länkhuvuden (uniballs) till bakvagnsstagen. Köper man rätt får man 4st för 700kr istället för ett eller kanske två. Vi kör ju lågbudget här.  Igår vare raggmunk o fläsk. Idag ärtsoppa o pannkakor hos Abbe. Sen står det en gåva från honom till Britta på brickan. Undrar om den kan stå orörd… Nu blire bokföring av kvartal tre.  Åsså har det kommit ut en kortare variant av reklamfilmen.  Tydligen har man även tagit rätt på lite annat material också. Undrar just var det publiceras? 😳 

2024-09-25 Onsdag-Miercoles

Bild
13 grader o regn. Sanslöst fort man anpassar sig. Känns helt normalt och ok.  KNon det här att komma tisdagar. Nu när det inte är några svancerade reparationer så hinner jag fixa allt själv. Så tacksam få bo hos Figge o sen bara ha fem minuter till verkstan. Trots att Jonas har mer än fullt upp så låter han mig hållas. Här levereras nån jättegripskopa de just har helrenoverat.  Tog tid på mig idag och mätte upp hjulen jättenoga. Skönt när man ser stt det knappt var något att justera.  Bara höger fram efter fjäderbensbytet. I övrigt bara ändrat någon mm bara för att prova om jag kan känna skillnad.  Sen kollade jag öven med hjulen utfjädrade både fram o bak samt som här, när bilen rollar. Tror att man fått till geometrin rätt bra original. Drt är väl färför den upplevs så lättkörd.  Självklart kollade jag med en fingerad besättning. Snyggare än denna hoppas jag man åtminstone är.  Figge har redan fått tillbaka sina äpplen i flytande form 👍.  Lite trött o hängig. Lär bli tidig kväll ida

2024-09-24 Tisdag-Martes

Bild
Fotade vårt citronträd igår. Bara en gul kvar. Men oj vad mycket nya på G. 🍋  Å VIPS var jag tack vare Britta, Ryan å Stig-Åke jos Figge i Frövi lagom till lunch.  Sen direkt till Sukkaverkstan hos Jonas Englin. Hej vad det går. Då hade vi ändå hunnit o stannat till hos Sellholm för att hämta ett renoverat fjäderben. Det är nu tillbaka på sin plats. Blir tidig kväll. Började ju tre i morse.  Avslutar med en film som just kom upp på youtube och som filmats av vår kompis Rolf Persson 👍  I detta Suzukigäng är det Britta o jag som kommer i vår gröna Lazlo. 

2024-09-23 Måndag- Lunes

Bild
Klockan är nio och först nu tittar solen upp bakom bergskammen. Försmädligt att den går upp längre o längre till höger och döljs alltså längre o längre. Otroligt skönt att kunna gå ut barfota på morgonen och känna de varma plattorna under fötterna och den ljumma brisen. Visserligen bara 21 nu när solen går upp men fullt njutbart i bara kallingar.  Redo för en jobbardag i skogen.  Två medhjälpare till har vi och inte direkt skog utan vår stora hög med spretved. Britta fyllde säkert 5-6 skottkärror som vi tillsammans kapade upp.  Allt ihopsamlat har vi nu kapat upp o staplat. Nu klarar vi vintern galant. Känns bra. Britta har blitt en hävert på att stapla ved. 💪 Ändå har vi mer egen ved nedanför oss.  Ett par rediga olivstockar. Kanon att lägga in en sån klump innan vi lägger oss. Då är kaminen varm på morgonen. Först ska det torka.  Vi lyxar med mat ute på restaurang nere i Torrox Pueblo efter några ärenden. Sista dagen med kortbrallor på ett tag.  När Walter känner sig lite obekväm vi