Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2024

2024-10-05 Lördag

Bild
Så då fick jag bläddra i en pensionärsblaska för första gången. Undrar när de ska skriva om rally 😁.  Faktiskt nästan +4 denna frostfria morgon. Men så är det rejält grått. Tycker att jag haft en fantastisk tur med vädret.  För en gångs skull så var jag flitig med Spanskan. Inte tycker jag att jag kan nåt men men nog är det mer än innan jag började försöka 😁 Kollade en spännande sprint i MotoGP.  Men i övrigt spenderade jag nästan hela dagen åt att tyda vad Transportstyrelsen har skrivit för nya regler som vi kommer att ha att rätta oss efter i framtiden. Å allt detta pga en tjurig gubbe som inte gillar monopol.  Så blev det dax att lämna EMRik för denna gång. Har kännts jättebra att ha hunnit göra så mycket förutom tävlandet. Himla tur jag har o haft mina gubbar S-Å, Olle o Figge. Utan dem har detta inte funkat.  Lite tillbakakaka blev det väl när Olle o jag röjde upp på Figges loge. Detta blev liksom över.  Nu får han in en av sina SAABar.  Även gräsklipparn har fått gott om plats.

2024-10-04 Fredag.

Bild
Blev en roadtrip mot Enköping.  Någon minusgrad innan solen började värma. Älvorna verkar dansa därborta.  Målet var till en kille som gillar franska bilar. Speciellt Renault.  Ludde Davidsson håller på att ta fram en drevsats till våra Sukkor. Blev mycket rallysnack där.  Han har bl.a. även en suoerfin R5 Turbo.  Motorn sitter där baksätet brukar vara.  Tänkte passa på att hälsa på dotter Ingela. Hon var krasslig och misstänkte Covid. Jag ville inte ta den risken. Det blev tillbaka till Frövi. Sista kvällen ägnades återigen åt Sukkacupen. Men nu känner jag mig klar för tillfället så nu vill jag åka hem. Detta blir sista natten här på ett tag. 

2024-10-03 Torsdag

Bild
Återigen en frostnatt och en frostig morgon.  Men är det kallt är det ofta vackert väder. Så även idag. Plockade framhjulen och monterade på både bil och släp. Stora hjul är tyngre än de små 13 tummarna till rallybilen. Pust.  Hur ska jag få igen kåpan nu då? Jonas under helt besatt i det här däcket som hänger på verkstaden. Han hälsar inte ens när han kommer utan rusar direkt fram och ska börja rycka och slita i det. Han håller säkert säkert på över en halvtimma innan han ger sig och då blir han social igen. Kraftig best.

2024-10-02 onsdag

Bild
Morgondimma.  Mycket höst i Blötberget.  Besökte Sukkafabriken. Den här var lätt att kliva i o ur.  Passade på att besöka Blötbergsboden. Britta behövde lite garn. Fanns mycket att välja på.  Perfekt elvafika.  Dålig skärpa på den hinden.  Äntligen klar med valberedningsjobbet 💪

2024-10-01 Tisdag och Oktober

Bild
2- i morse. Molnfri himmel. Blir en fin dag.  Startat Brittas lilla röda. Hoppade igång direkt. Skönt.  Sen till Sukkaverkstan. Olle kom för att hjälpa. En sån där gubbe msn inte behöver tala om vad han ska göra.  Bjöd på elvafika gjorde han med. Vissa har ju sina vanor.  Då hade vi redan plockat ur vår servicebuss EMRik.  Den rymmer mer än man tror. Nu skulle sätena i igen så den kunde kontrollbesiktas.  Sådär ja. Ordning o reda. Alla lösa prylar snyggt samlade. Vi försöker att inte breda ut oss för mycket.  Sen bjöd Inga-Lill på lunch hemma vid deras fina ställe. Där syns sjön som Walter 🐕 älskar.  Veden är extremt välstaplad. Tror det råder någon slags tävling där.  Det blev vildsvin och gratäng. Å efterrätten. Ja den kan man döda för…🙏😁 Passade på att sätta på vintersulorna på Brittas hoj.  Figge samlade in redan fallna löv (å en massa kastanjer). Jag hann även fara in till grabbarna på Centrala Gummi med några sommarhjul. Snart dax kränga på vinterdäcken ju. Behövde kolla hur j